Søk
  • Lemen Media

Hva er egentlig SEO?

Oppdatert: 31. mai 2020


Definisjonen av SEO

SEO står for Search Engine Optimization. Det er prosessen ved å gjøre forandringer på design, innhold og data på hjemmesiden for at den skal bli mer synlig i søkemotorer (Google). Når man optimaliserer siden for søk, kan man øke synligheten i søkemotorer gratis.


Enkelt forklart: Du selger t-skjorter fra din nettbutikk - for å nå ut til kundene dine igjennom søk ønsker du at DIN butikk skal være synlig når en kunde søker etter t-skjorter på Google. Ved bruk av SEO kan du øke sjansene for at nettopp DIN butikk kommer øverst i søkeresultatene.


Prøv nå; søk på Google som om du er en kunde som er ute etter dine produkter.

Er du synlig?

Er du øverst i søkeresultatene? Er du i det hele tatt på de første 5 sidene?

Hvis ikke tenker du kanskje "hvordan skal jeg bli mer synlig?"Det er nettopp her SEO kommer inn. Prosessen ved å bli mer synlig - optimaliseringen av din hjemmeside.


Det finnes mange programmer og applikasjoner som kan hjelpe deg på veien. Det finnes også mange firmaer som kan hjelpe deg. For å få best utbytte av hjemmesiden din, og for å øke salg og synlighet, er det viktig å bli sett. Jeg anbefaler derfor å kontakte et firma for å få et pristilbud på optimalisering av hjemmesiden din. Vi kan det vi driver med, og optimaliserer sider effektivt med gode resultater!


Men, det er enkle ting man kan gjøre selv. Ikke alt krever en utvikler eller designer om du har litt teknisk kunnskap og tid.


1. Kvalitet

Innholdet på siden må være av høy kvalitet med relevant informasjon i forhold til navn på hjemmesiden, produkter du selger og overskrifter på siden. Oppdater siden ofte med ny og nyttig informasjon for leserne. En blogg/nyheter er et godt eksempel på hvordan man kan laste opp nytt innhold. Se også etter feil på siden, som for eksempel linker som ikke fungerer.


2. Bilder

Se over alle bildene på hjemmesiden. Pass på at de er komprimert, har en beskrivende tittel og at "alt. tekst" er lagt inn.


3. Google Min Bedrift

Google Min Bedrift er en gratis tjeneste fra Google. Opprett en bruker for din bedrift med link til hjemmesiden.


Lurer du på hvordan? Se link HER


4. Link til siden

Snakk med samarbeidspartnere, lokale aviser og foreninger som har eller kan ha en tilknytning til din side. Desto flere som nevner din hjemmeside gjennom linker, jo mer synlig blir du både på Google og nett generelt.


Har du noen spørsmål eller ønsker å sette bort SEO av din side til et eksternt firma? Ta kontakt med oss - vi hjelper alt fra små til store bedrifter.


#SEO12323 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle