top of page

5 viktige steg for å etablere en suksessfull bedrift

Mange gründere har helt fantastiske og kreative idéer som har et stort potensiale for suksess. Men, en god forretningsidé trenger også forberedelser og planlegging før den kan blomstre (som den allerede gjør i tankene). Dette er et kort og konsist innlegg med 5 viktige tips til oppstartsbedrifter.Vi i Lemen Media ønsker å bli en partner for våre kunder, ikke bare en bedrift du hyrer for en jobb, men et samarbeid hvor vi jobber for å hjelpe deg å oppnå størst sjanse for suksess!


For å lykkes er det mange faktorer som er essensielle, markedsføring, økonomi, bedriftsutvikling, lederskap og kremmerånd

1. Forretningsideen

Tenk på forretningsideen som som den grunnleggende basen for suksess. For at ideen skal lykkes er det viktig å gå igjennom disse punktene:

  • Hvilke behov og marked produktet eller tjenesten skal dekke

  • Hva du skal tilby

  • Hva som kreves for å produsere produktene eller levere tjenestene

  • Visjon og mål


2. Forretningsmodellen

Forretningsmodellen gir deg et mer organisert overblikk over forretningsideen. Bruk Osterwalders Business Model for å kartlegge struktur, fokuspunkter, markedsføring, partnere, ressurser, kundesegmenter, kostnader og inntekter.


3. Budsjettkalkylen

Økonomien er ofte et hodebry for mange gründere. Men, et bra budsjett er helt essensielt for levedyktigheten til bedriften. Legg sammen pluss og minus. Hvor mye trenger du i startkapital for å utvikle idéen og produsere produktene du skal selge eller tilby tjenestene dine. Ta også en gjennomgang av kostnader for drift de første 2-3 årene. Når du har disse tallene, kan du se videre på hvor mye du må tjene for at bedriften skal gå i pluss.


4. Forretningsplanen

Forretningsplanen skal sy sammen punktene over. Skriv en god plan som inneholder målet til bedriften, tidslinje, markedsaktiviteter og budsjetter. Planen er en veiledning underveis, og et verktøy du kan bruke for å kartlegge hvordan du vil gjøre ting, og hva du ikke har gjort. Ofte går ikke ting slik som forretningsplanen ble skrevet, og det er helt normalt. Forretningsplanen kan endres på, og justeres underveis.


5. Bedriften

Til slutt er det klart for oppstart av bedriften. Ved oppstart er det viktig at du setter deg inn i reglene for din type organisasjonsform. Det er også viktig med litt ekstra slakk i økonomien, slik at du kommer deg igjennom en ofte kostbar oppstartsfase før man har etablert seg i markedet.For mer informasjon om hvordan du lykkes som en nyetablert bedrift, sjekk ut www.etablert.no for gode tips, råd og veiledning!


Comments


bottom of page